وکیل ملکی یکی از پرکارترین وکلای ایران به شمار می رود. همانطور که می دانید حقوق مالکیت از حقوق قانونی مهم تلقی می شود. یک وکیل ملکی به خوبی می داند که قوانین املاک یکی از گسترده ترین زمینه های حقوقی است. در واقع می توان گفت که هر چیزی که مربوط به اموال باشد در این دسته از قوانین لحاظ می شود.
قرارداد خرید و فروش، الزام به تنظیم سند رسمی، تصرف عدوانی، انتقال به غیر، فروش مال غیر، خلع ید و… از مهمترین موارد حقوقی است که در حیطه کاری وکیل ملکی قرار می گیرد. بنابراین می توان گفت که عملا وکیل ملکی یک وکیل همه کاره محسوب می شود و باید دارای تخصص های گسترده باشد.
همین موضوع باعث شده تا وکلا در گروه املاک تخصصی تری عمل کنند. به عبارت ساده تر، شما باید نیازهای واقعی خود را برای انتخاب یک وکیل ملکی مناسب و مجرب بدانید. این شناخت صحیح نیاز قانونی به شما قدرت و امکان انتخاب بهترین وکیل ملکی را می دهد.
وظایف وکیل در دعاوی مدنی چیست؟
وکیل ملکی شیراز را عمدتاً به عنوان وکیل دادگستری می شناسیم. در واقع بسیاری از قوانین و مقررات مربوط به امور ملکی بر اساس قوانین حقوقی تدوین شده است. لذا اکثر دعاوی و پرونده های ملکی در حوزه حقوقی بررسی می شود. همین موضوع باعث شده تا وکلای گروه املاک در حوزه حقوقی فعالیت بیشتری داشته باشند. حال سوال اینجاست که از یک وکیل ملکی در حوزه حقوقی چه انتظاری میتوان داشت؟
برای درک وظایف وکیل ملکی در حوزه حقوقی باید قسمت حقوقی قانون را بهتر بشناسیم. به طور کلی می توان گفت که قانون در بخش حقوقی به حقوق تک تک افراد جامعه می پردازد. یعنی مشخص می کند که هر فرد در جامعه چه حقوقی دارد و باید از چه حقوق و چارچوب هایی پیروی کند. به نوعی تعیین چارچوب یکی از مهمترین کارکردهای حقوقی در ایران تلقی می شود.
نکته ای که در مورد این قانون وجود دارد این است که اساسا امکان تعقیب کیفری وجود ندارد. بنابراین اولین چیزی که در مورد کار وکیل باید بدانید این است که در بخش حقوقی نمی توانید از وکیل خود انتظار شکایت و جرم داشته باشید.
بر اساس این تعریف می توان گفت که مهمترین وظیفه یک وکیل از نظر حقوقی این است که بتواند از حقوق موکل خود در حوزه املاک دفاع کند. از مهمترین دعاوی در این زمینه می توان به الزام به تنظیم سند رسمی یا تنظیم قرارداد خرید و فروش اشاره کرد. در واقع وکیل کیفری در این زمینه موظف است بر اساس قانون و شرایط خاص قانونی بتواند از حقوق موکل خود حمایت کند. این نکته مهمی است که در خصوص وظیفه و وظیفه وکیل کیفری باید مورد توجه قرار گیرد.

در کدام دعاوی ملکی از وکیل ملکی کمک بگیریم؟
یک وکیل کیفری در حوزه ای کار می کند که قوانین آن بسیار گسترده و پیچیده است. به نحوی که هر موضوع و رابطه ای که در خصوص امور ملکی وجود دارد در این قسمت از قانون بررسی می شود. به طور کلی دعاوی اقامه شده در این زمینه به دو دسته حقوقی و کیفری تقسیم می شوند.
دعاوی حقوقی معمولاً به چارچوب روابط بین مالک و شخص دیگر می پردازد. در این راستا مشخص است که در رابطه بین مردم چگونه باید با اموال برخورد کرد. مواردی مانند وراثت، خرید و فروش ملک، اجاره و روابط مستأجر و موجر، تنظیم اسناد رسمی، انتقال اسناد و … از جمله مواردی است که در حوزه حقوقی به آن رسیدگی می شود.
اما اگر بخواهیم نگاهی به کار وکیل مدنی در حوزه کیفری داشته باشیم باید بگوییم که همه چیز در این قسمت از قانون به مفهوم و عنوان جرم برمی گردد. در واقع این بند از قانون مشخص می کند که چه چیزی جرم است و چه مجازاتی برای آن در نظر گرفته شود. بنابراین هرگونه اقدام مرتبط با مال و مالکیت که جرم تلقی شود در این زمینه قانونی رسیدگی می شود. به عنوان مثال، کلاهبرداری یا فروش مال غیر یکی از مهمترین جرایم اموالی است که در این قسمت از قانون مورد بررسی قرار می گیرد.
انواع دعاوی ملکی
به طور کلی اگر بخواهیم به ساده ترین شکل ممکن بیان کنیم دعاوی ملکی به دو دسته حقوقی و کیفری تقسیم می شود. همانطور که گفتیم اکثر قوانین و دعاوی ملکی در واحد حقوقی بررسی می شود. با این حال، جرایمی که در رابطه با املاک اتفاق می افتد، در بخش جنایی بررسی می شود. اما جدای از اینها، یکی از مهمترین وظایف وکیل ملکی، نقش مشاوره ای آن است.
در واقع بهترین نوع استفاده ای که می توانید از یک وکیل ملکی داشته باشید استفاده از او به عنوان مشاور حقوقی در امور ملکی است. به زبان ساده تر، استفاده از وکیل ملکی به عنوان مشاور به شما این قدرت را می دهد که شرایط قانونی تصمیم خود را ارزیابی کرده و به نوعی شرایط خود را از نظر قانونی پیش بینی کنید. این می تواند به شما کمک زیادی کند. زیرا یک اقدام اشتباه می تواند شما را درگیر یک پرونده طولانی و دشوار کند.